Наслов:

ТЕМПЕРАМЕНТНА ИЗВЕДБА


Издадено на: 04.03.1980
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 11893 | Страна: 10

Програма:
Соната во g-moll од Бах, Минијатура „Енес“ од Хованес, Соната бр. 3 од Исаје, Соната од Џанини и Капричо бр. 24 од Паганини.
Учесници:
Џек Глацер - виолина, САД

Клучни зборови:
1980 Бах Исаје Капричо бр. 24 Костадин Костадиновски Минијатура Енес Паганини Соната Соната бр. 3 Соната во g-moll Хованес Џанини Џек Глацер

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат