Наслов:

ВО ЗНАКОТ НА РОМАНТИЗМОТ


Издадено на: 24.02.1980
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11884 | Страна: 10

Програма:
Предигра „Мајстори и пејачи од Нирнберг“ од Рихард Вагнер, Симфониска поема „Прелудии“ од Франц Лист и Симфонија бр. 1 од Лудвиг ван Бетовен. Концерт за виолина и оркестар во D-dur и Симфонија бр. 1 од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски Македонска филхармонија; диригент: Ангел Шурев, Србија; Дејан Бравничар - виолина, Словенија

Клучни зборови:
1980 Ангел Шурев Дејан Бравничар Концерт за виолина и оркестар во D-dur Лудвиг ван Бетовен Мајстори и пејачи од Нирнберг Македонска филхармонија Милан Фирфов Петар Илич Чајковски Рихард Вагнер Симфонија бр. 1 Симфониска поема Прелудии Фимчо Муратовски Франц Лист

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат