Наслов:

НЕИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА


Издадено на: 19.02.1980
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11879 | Страна: 10

Програма:
Опера „Севилскиот берберин“ од Џоакино Росини
Учесници:
Опера при МНТ; диригент: Александар Лековски; солисти: Паулос Раптис, Анастазија Низамова-Мухиќ, Миомир Тасиќ, Георги Божиков, Бранимир Стевановиќ

Клучни зборови:
1980 Александар Лековски Анастазија Низамова-Мухиќ Бранимир Стевановиќ Георги Божиков Јане Коџабашија Миомир Тасиќ Опера при МНТ Паулос Раптис Севилскиот берберин Џоакино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат