Наслов:

ДИРИГЕНТОТ ЦЕНТРАЛНА ЛИЧНОСТ


Издадено на: 08.12.1979
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11808 | Страна: 7

Програма:
Концерт за пијано и оркестар бр. 3 од Бела Барток и Симфонија бр. 3 „Ероика“ во Es-dur од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Младен Јагушт; Снежана Анастасова-Чадиковска - пијано

Клучни зборови:
1979 Бела Барток Јане Коџабашија Концерт за пијано и оркестар бр. 3 Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Младен Јагушт Симфонија бр. 3 Ероика во Es-dur Снежана Анастасова-Чадиковска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат