Наслов:

БОГАТО МУЗИЧКО ДОЖИВУВАЊЕ


Објавено на: 11.11.1979
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11781 | Страна: 8

Програма:
Танци 2 од Сабин Поца, „Ексорцизми“ од Ремус Георгеску, Концерт за пијано и оркестар бр. 1 во b-moll и Симфонија бр. 6 од Петар Илич Чајковски, Концерт за виолина и оркестар бр. 2 од Хенрик Виењавски и Симфонија бр. 5 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Државна филхармонија „Банатул“ од Темишвар, Романија; диригент: Николае Бобок, Романија; Софија Косма - пијано; Јоана Могос - флејта; Габриел Попа - виолина

Клучни зборови:
Ексорцизми Јане Коџабашија Ремус Георгеску Концерт за пијано и оркестар бр. 1 во b-moll 1979 Државна филхармонија Банатул Темишвар Лудвиг ван Бетовен Николае Бобок Софија Косма Петар Илич Чајковски Јоана Могос Симфонија бр. 5 Габриел Попа Симфонија бр. 6 Танци 2 Хенрик Виењавски Сабин Поца Концерт за виолина и оркестар бр. 2

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат