Наслов:

РЕДОК ВИОЛИНСКИ РЕЦИТАЛ


Издадено на: 16.10.1979
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5068 | Страна: 15

Програма:
Соната бр. 2 од Брамс, Соната бр. 2 оп. 4 од Прокофјев, транскрипции од операта „Порги и бес“ од Гершвин и др.
Учесници:
Питер Зозофски - виолина, САД; Скот Фејген - пијано, САД

Клучни зборови:
1979 Брамс Владо Чучков Гершвин Питер Зозофски Прокофјев Скот Фејген Соната бр. 2 Соната бр. 2 оп. 4 транскрипции од операта Порги и бес

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат