Наслов:

ПРИЈАТНА КОНЦЕРТНА АТМОСФЕРА


Издадено на: 14.10.1979
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11756 | Страна: 10

Програма:
Соната во g-moll од Шуман, Соната бр. 2 од Прокофјев, Соната бр. 4 од Славенски и Соната „Данте“ од Лист. Соната бр. 32 во B-dur КВ 454 од Моцарт, Фантазија оп. 159 од Шуберт, Словенска соната од Славенски и Соната бр. 2 оп. 94 во D-dur од Прокофјев.
Учесници:
Марија Баш - пијано, Србија Божидар Братоев - виолина; Нада Кецман - пијано, Србија

Клучни зборови:
1979 Божидар Братоев Јане Коџабашија Лист Марија Баш Моцарт Нада Кецман Прокофјев Славенски Словенска соната Соната бр. 2 Соната бр. 2 оп. 94 во D-dur Соната бр. 32 во B-dur КВ 454 Соната бр. 4 Соната во g-moll Соната Данте Фантазија оп. 159 Шуберт Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат