Наслов:

ТРОМБОНИСТОТ РИБАРСКИ ВООДУШЕВУВА


Издадено на: 02.10.1979
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11744 | Страна: 10

Програма:
Предигра кон операта „Сицилијански вечери“ од Џузепе Верди, Симфонија во C-dur бр. 41 КВ 551 „Јупитер“ од Волфганг Амадеус Моцарт и Кончертино за тромбон и оркестар од Фредерик Давид.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Кирил Рибарски - тромбон

Клучни зборови:
1979 Волфганг Амадеус Моцарт Јане Коџабашија Кирил Рибарски Кончертино за тромбон и оркестар Македонска филхармонија Симфонија во C-dur бр. 41 КВ 551 Јупитер Сицилијански вечери Фимчо Муратовски Фредерик Давид Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат