Наслов:

ТИВКА МУЗИЧКА ЗАВРШНИЦА


Објавено на: 24.08.1979
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11705 | Страна: 9

Програма:
Соната бр. 3 во d-moll од Брамс, Соната за виолина и пијано во g-moll од Дебиси и Соната за виолина и пијано во A-dur од Франк. Дела од Бирд, Добланц, Томкинс, Бах и Скарлати.
Учесници:
Ирвин Гитлис - виолина, Франција; Ранко Фиљак - пијано, Хрватска Тревор Пинок - чембало, Велика Британија

Клучни зборови:
Бах Ирвин Гитлис Брамс Ранко Фиљак Дебиси Тревор Пинок Франк Бирд Охридско лето Добланц Соната бр. 3 во d-moll Томкинс Милан Фирфов Скарлати Соната за виолина и пијано во g-moll 1979 Соната за виолина и пијано во A-dur

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат