Наслов:

БЕЗ ВЖЕШТУВАЊА


Објавено на: 22.08.1979
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11703 | Страна: 9

Програма:
„Танците на Давидовите сојузници“ оп. 6 од Шуман, „Купренов гроб“ од Равел и „Скерцо фантастико“ оп. 31 од Папандопуло. „Кралска гитара“ од Корбега, „Класична суита“ од Понце, транскрипција на Баховата Шакона од Сеговија, и дела од Сохо, Албениц, Маца и Паганини.
Учесници:
Ксенија Кос - пијано, Хрватска Алирио Диаз - гитара, Венецуела

Клучни зборови:
Папандопуло Корбега Охридско лето Понце Милан Фирфов Шакона Албениц Сеговија 1979 Сохо Ксенија Кос Маца Алирио Диаз Шуман Танците на Давидовите сојузници оп. 6 Паганини Купренов гроб Класична суита Скерцо фантастико оп. 31 Равел Кралска гитара

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат