Наслов:

ИМПРЕСИВНА ИНСТРУМЕНТАЛНА ИГРА


Издадено на: 18.08.1979
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11698 | Страна: 6

Програма:
Соната за гудачи бр. 3 од Росини, Концерти оп. 8 „Лето“ и „Есен“ од циклусот „Четири годишни времиња“ од Вивалди, „Ноќна музика во Мадрид“ од Бокерини и Серенада за гудачи од Чајковски. Фолклорна соната од Вл. Николовски, Прелудиум, корал и фуга од Франк, Необарокна свита од Зографски и Соната во A-dur од Франк.
Учесници:
Литвански камерен оркестар; диригент: Саулиус Сондецкис, Литванија; Татјана Гринденко - виолина, СССР Мери Кавкалевска - пијано; Румен Димитриев - виолина; Евушка Трпкова-Елезовиќ - пијано придружба

Клучни зборови:
1979 Бокерини Вивалди Евушка Трпкова-Елезовиќ Есен Зографски Концерти оп. 8 Лето корал и фуга Литвански камерен оркестар Мери Кавкалевска Милан Фирфов Необарокна свита Николовски Ноќна музика во Мадрид Охридско лето Прелудиум Росини Румен Димитриев Саулиус Сондецкис Серенада за гудачи Соната во А дур Соната за гудачи бр. 3 Татјана Гринденко Фолклорна соната Франк Чајковски Четири годишни времиња

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат