Наслов:

ДВЕ ВОНРЕДНИ ВЕЧЕРИ СО УМЕТНИЦИ ОД ФРАНЦИЈА


Објавено на: 15.08.1979
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11695 | Страна: 9

Програма:
Дела од Персл, Хендл, Вивалди, Серимизи, Батан, Сертон, Филидор, Моцарт, Дуфлим и Рамо. Соната бр. 2 во g-moll оп. 5 од Бетовен, Свита бр. 3 во C-dur од Бах, Соната во d-moll оп. 40 од Шостакович и Варијации на тема од Росини од Паганини.
Учесници:
Трио „Фјори музикали“, Франција Пол Тортеље - виолончело, Франција; Марија де ла По - пијано, Франција

Клучни зборови:
Серимизи Хендл Батан Персл Сертон Охридско лето Филидор Милан Фирфов Дуфлим Соната во d-moll оп. 40 Рамо Шостакович Варијации на тема од Росини Соната бр. 2 во g-moll оп. 5 Бетовен 1979 Свита бр. 3 во C-dur Моцарт Трио Фјори музикали Бах Пол Тортеље Паганини Марија де ла По Вивалди

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат