Наслов:

ТРЕПЕРЕЊА ШТО ИСПОЛНУВААТ


Издадено на: 11.08.1979
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11691 | Страна: 9

Програма:
Соната бр. 3 во g-moll од Франц Шуберт, Соната бр. 2 во A-dur оп. 3 од Лудвиг ван Бетовен, Сонатина во G-dur оп. 100 од Антонин Дворжак, валс од балетот „Пепелашка“ и Соната во D-dur оп. 115 за соло виолина од Сергеј Прокофјев.
Учесници:
Павел Коган - виолина, СССР; Љубов Казанскаја - пијано, СССР

Клучни зборови:
1979 Антонин Дворжак Лудвиг ван Бетовен Љубов Казанскаја Милан Фирфов Павел Коган Пепелашка Сергеј Прокофјев Соната бр. 2 во A-dur оп. 3 Соната бр. 3 во g-moll Соната во D-dur оп. 115 Сонатина во G-dur оп. 100 Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат