Наслов:

ДВЕ АТРАКТИВНИ ДУА


Издадено на: 10.08.1979
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11690 | Страна: 9

Програма:
Фантазија во f-moll КВ 608 од Моцарт, Алегрето во a-moll оп. 144 „Бурен живот“ од Шуберт, Композиција бр. 1 од Јефтиќ и Варијации на Шуманова тема во Es-dur оп. 23 од Брамс. Дела од Нарваез, Мудара, Довланд, Бах, Де Визе, Санз, Рикиер (Исус Христос), Хајдн (Смртта на Ричард), Качани (Амарили) и Монтеверди.
Учесници:
Љупка Хаџи Георгиева - пијано; Евгениј Корољов - пијано Ана Перет - мецосопран, Шпанија; Родриго де Зајаз Виела - лаута, тиорба, барокна гитара, Шпанија

Клучни зборови:
1979 Алегрето во a-moll оп. 144 Амарили Ана Перет Бах Брамс Бурен живот Варијации на Шуманова тема во Es-dur оп. 23 Де Визе Довланд Евгениј Корољов Исус Христос Јефтиќ Качани Композиција бр. 1 Љупка Хаџи-Георгиева Милан Фирфов Монтеверди Моцарт Мудара Нарваез Рикиер Родриго де Зајаз Виела Санз Смртта на Ричард Фантазија во f-moll КВ 608 Хајдн Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат