Наслов:

СОДРЖАЈНО И ВПЕЧАТЛИВО


Издадено на: 08.08.1979
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11688 | Страна: 9

Програма:
Суита бр. 3 во C-dur и Суита бр. 6 во D-dur за соло виолонечело од Јохан Себастијан Бах и Соната оп. 8 од Золтан Кодај. Соло песни од Франц Шуберт, Роберт Шуман, Јоханес Брамс, Рихард Штраус, Петар Илич Чајковски, Трајко Прокопиев и Тодор Скаловски.
Учесници:
Рохан де Сарам - виолончело, Шри Ланка Благоја Николовски - тенор; Јагода Наумова - пијано придружба

Клучни зборови:
1979 Благоја Николовски Золтан Кодај Јагода Наумова Јане Коџабашија Јохан Себастијан Бах Јоханес Брамс Охридско лето Петар Илич Чајковски Рихард Штраус Роберт Шуман Рохан де Сарам Соло-песна Соната оп. 8 Суита бр. 3 во C-dur Суита бр. 6 во D-dur Тодор Скаловски Трајко Прокопиев Франц Шуберт

Оригинален извадок: