Наслов:

СПЕЦИФИЧЕН ИСПОЛНУВАЧКИ ОДНОС


Издадено на: 30.07.1979
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5001 | Страна: 7

Програма:
Шакона во g-moll од Витали, Соната во A-dur од Франк, Интродукција и Рондо каприциозо од Сен-Санс и Соната бр. 2 од Прокофјев.
Учесници:
Теико Маехаши - виолина, Јапонија; Андреја Прегер - пијано

Клучни зборови:
1979 Андреја Прегер Витали Владо Чучков Интродукција Прокофјев Рондо каприциозо Сен-Санс Соната бр. 2 Соната во А дур Теико Маехаши Франк Шакона во g-moll

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат