Наслов:

УШТЕ ДВЕ ПРИЈАТНИ СРЕДБИ


Издадено на: 29.07.1979
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11679 | Страна: 11

Програма:
Гудачки квартет бр. 4 од Шуберт, Гудачки квартет во F-dur од Равел и Гудачки квартет во C-dur КВ 465 од Моцарт. Чакона во g-moll од Витали, Соната за виолина и пијано во A-dur од Франк, Соната за виолина и пијано оп. 94 бр. 2 од Прокофјев и Интродукција рондо капричиозо од Сен-Санс.
Учесници:
Мелос квартет, Германија Теико Маехаши - виолина, Јапонија; Андреја Прегер - пијано придружба

Клучни зборови:
1979 Андреја Прегер Витали Гудачки квартет бр. 4 Гудачки квартет во C-dur КВ 465 Гудачки квартет во F-dur Интродукција рондо капричиозо Јане Коџабашија Мелос квартет Моцарт Охридско лето Прокофјев Равел Сен-Санс Соната за виолина и пијано во A-dur Соната за виолина и пијано оп. 94 бр. 2 Теико Маехаши Франк Чакона во g-moll Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат