Наслов:

НЕОЧЕКУВАНИ ПРОГРАМСКИ ПРОМЕНИ


Издадено на: 26.07.1979
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4998 | Страна: 10

Програма:
Суита во g-moll од Бах, Концертна соната за труба и гудачки оркестар од Страдела, Темпера 8 од Прошев и 5 пиеси за гудачи од Хиндемит.
Учесници:
Камерен оркестар на РТС; диригент: Олдржих Пипек; Благоја Ангелоски - труба; Никола Танасков - флејта

Клучни зборови:
1979 5 пиеси за гудачи Бах Благоја Ангелоски Владо Чучков Камерен оркестар на РТС Концертна соната за труба и гудачки оркестар Никола Танасков Олдржих Пипек Охридско лето Прошев Страдела Суита во g-moll Темпера 8 Хиндемит

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат