Наслов:

РАЗНОВИДНО И КВАЛИТЕТНО


Издадено на: 25.07.1979
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11675 | Страна: 9

Програма:
Суита во g-moll БВ1070 од Бах, 5 пиеси за гудачки оркестар од Хиндемит, Концертна соната за труба и гудачки оркестар од Страдела и Темпера 8 за флејта и гудачки оркестар од Прошев.
Учесници:
Камерен ансамбл на РТС; диригент: Олдржих Пипек; Благоја Ангеловски - труба; Никола Атанасов - флејта

Клучни зборови:
1979 5 пиеси за гудачки оркестар Бах Благоја Ангеловски Јане Коџабашија Камерен ансамбл на РТС Концертна соната за труба и гудачки оркестар Никола Атанасов Олдржих Пипек Охридско лето Прошев Страдела Суита во g-moll БВ1070 Темпера 8 за флејта и гудачки оркестар Хиндемит

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат