Наслов:

НЕОБМИСЛЕН ПОТЕГ


Издадено на: 25.07.1979
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4997 | Страна: 10

Програма:
Дела од Ди Ласо, Хендл, Хајдн, Шуман, Новиков, Мокрањац, Скаловски (Рапсодија) и црнечки спиритуали.
Учесници:
Хор на РТС; солист: Благоја Николовски

Клучни зборови:
1979 Благоја Николовски Владо Чучков Ди Ласо Мокрањац Новиков Охридско лето Рапсодија Скаловски Хајдн Хендл Хор на РТС црнечки спиритуали Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат