Наслов:

НЕПРЕТЕЦИОЗНА И ДОПАДЛИВА МИМИ


Издадено на: 24.07.1979
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11651 | Страна: 9

Програма:
Опера „Боеми“ од Џакомо Пучини
Учесници:
солисти: Паулос Раптис, Илија Црвенков, Јоана Петровска-Јакимовска, Драган Шојлев, Георги Божиков, Ана Скерлева; диригент: Александар Лековски

Клучни зборови:
1979 Александар Лековски Ана Скерлева Боеми Георги Божиков Драган Шојлев Илија Црвенков Јане Коџабашија Јоана Петровска-Јакимовска Паулос Раптис Џакомо Пучини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат