Наслов:

НАСТАНИ ЗА МУЗИЧКИТЕ ГУРМАНИ


Издадено на: 24.07.1979
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11674 | Страна: 8

Програма:
24 прелудиуми од Фредерик Шопен, Соната бр. 6 од Александар Скрјабин и „Петрушка“ - три моменти за пијано од Игор Стравински. Реквием од Волфганг Амадеус Моцарт.
Учесници:
Александар Слободјаник - пијано, СССР Македонска филхармонија; Хор „Колегиум канторум“, Косово; диригент: Оскар Данон; вокални солисти: Ирина Арсикин, Милка Ефтимова, Благоја Николовски, Фрањо Петрушанец

Клучни зборови:
1979 24 прелудиуми Александар Скрјабин Александар Слободјаник Благоја Николовски Волфганг Амадеус Моцарт Игор Стравински Ирина Арсикин Јане Коџабашија Македонска филхармонија Милка Ефтимова Оскар Данон Охридско лето Петрушка Реквием Соната бр. 6 Фрањо Петрушанец Фредерик Шопен Хор Колегиум канторум

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат