Наслов:

БЛАГОРОДЕН КОНЦЕРТ


Издадено на: 19.07.1979
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4992 | Страна: 10

Програма:
5 творби оп. 5 од Веберн, Квартет бр. 1 од Јаначек, Квартет оп. 130 од Бетовен.
Учесници:
Гудачки квартет од Сиднеј, Австралија

Клучни зборови:
1979 5 творби оп. 5 Бетовен Веберн Владо Чучков Гудачки квартет од Сиднеј Јаначек Квартет бр. 1 Квартет оп. 130 Охридско лето

Оригинален извадок: