Наслов:

НАД ОЧЕКУВАНОТО НИВО


Издадено на: 17.07.1979
Автор: Љубомир Бранѓолица
Периодика: Нова Македонија
Број: 11667 | Страна: 8

Програма:
Балет „Охридска легенда“ од Стеван Хрисиќ
Учесници:
солисти: Лилјана Баталакова, Тони Баталаков, Ана Савиќ-Хусеин, Мартина Љатифи, Елена Спасовска, Лилјана Ханџиска, Цветанка Шулева-Јелениќ, Тони Шулевски, Надица Јовановска, Весна Гајдовска, Мирослав Давидовски, Велјанка Пандилова, Слободанка Николова-Чукиќ, Екрем Хусеин, Александар Стојановиќ, Борис Караев, Александар Хаџиманов, Зоран Велевски, Гордана Чадикова, Борис Поплавски; диригент: Александар Лековски

Клучни зборови:
1979 Александар Лековски Александар Стојановиќ Александар Хаџиманов Ана Савиќ-Хусеин Борис Караев Борис Поплавски Велјанка Пандилова Весна Гајдовска Гордана Чадикова Екрем Хусеин Елена Спасовска Зоран Велевски Лилјана Баталакова Лилјана Ханџиска Љубомир Бранѓолица Мартина Љатифи Мирослав Давидовски Надица Јовановска Охридска легенда Охридско лето Слободанка Николова-Чукиќ Стеван Хрисиќ Тони Баталаков Тони Шулевски Цветанка Шулева-Јелениќ

Оригинален извадок: