Наслов:

СЕРИОЗНИ МУЗИЧКИ РЕЗУЛТАТИ


Издадено на: 10.07.1979
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4993 | Страна: 10

Програма:
Симфонија во Es-dur од Волфганг Амадеус Моцарт и дела од Јохан Себастијан Бах и Јозеф Хајдн. Реквием од Волфганг Амадеус Моцарт.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ханс Занотели; Киро Божиновски - флејта; Хајнрих Шиф - виолончело Македонска филхармонија; Хорски ансамбл „Колегиум Канторум“, Косово; диригент: Оскар Данон; солисти: Ирина Арсикин, Милка Ефтимова, Благоја Николовски, Фрањо Петрушанец

Клучни зборови:
1979 Благоја Николовски Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Ирина Арсикин Јозеф Хајдн Јохан Себастијан Бах Киро Божиновски Македонска филхармонија Милка Ефтимова Оскар Данон Охридско лето Реквием Симфонија во Es-dur Фрањо Петрушанец Хајнрих Шиф Ханс Занотели Хорски ансамбл Колегиум Канторум

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат