Наслов:

ВО ПРАЗНИЧНА АТМОСФЕРА


Издадено на: 22.06.1979
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11642 | Страна: 9

Програма:
„Сермо декламаториус“ од Тома Прошев
Учесници:
Ансамбл за современа музика „Св. Софија“; Хор на музичката младина на Македонија „Атанас Бадев“; диригент: Тома Прошев; солисти: Мира Тасевска, Милка Ефтимова, Благоја Николовски, Милан Фирфов, Софија Гогова

Клучни зборови:
1979 Ансамбл за современа музика Св. Софија Благоја Николовски Јане Коџабашија Милан Фирфов Милка Ефтимова Мира Тасевска Сермо декламаториус Софија Гогова Тома Прошев Хор на музичката младина на Македонија Атанас Бадев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат