Наслов:

НА ТРИ НИВОА


Издадено на: 10.06.1979
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11630 | Страна: 10

Програма:
Корални варијаии на тема на Ј. С. Бах бр. 2 од Тоде Нобачевски, Концерт бр. 2 за пијано и гудачки оркестар од Воин Комадина и Мадригали од Стојче Тошевски.
Учесници:
Камерен ансамбл и Хор на РТС; диригент: Олдржих Пипек; Владимир Крпан - пијано, Хрватска; вокални солисти: Благоја Николовски и Светлана Димовска.

Клучни зборови:
1979 Благоја Николовски Владимир Крпан Воин Комадина Јане Коџабашија Камерен ансамбл на РТС Концерт бр. 2 за пијано и гудачки оркестар Корални варијаии на тема на Ј. С. Бах бр. 2 Мадригали Олдржих Пипек Светлана Димовска Стојче Тошевски Тоде Нобачевски Хор на РТС

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат