Наслов:

ЕНТУЗИЈАЗМОТ ПРЕД СЕ


Издадено на: 08.06.1979
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11628 | Страна: 9

Програма:
Концерт во d-moll од АнтониоВивалди, Кончерто гросо оп. 6 бр. 6 во g-moll од Георг Фридрих Хендл и Серенада за гудачки оркестар од Антонин Дворжак.
Учесници:
Македонски камерен оркестар при Домот на младите „25 мај“; диригент: Фимчо Муратовски

Клучни зборови:
1979 Антонин Дворжак АнтониоВивалди Георг Фридрих Хендл Концерт во d-moll Кончерто гросо оп. 6 бр. 6 во g-moll Македонски камерен оркестар при Домот на младите 25 мај Милан Фирфов Серенада за гудачки оркестар Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат