Наслов:

РАСПЕАНА МЛАДОСТ


Издадено на: 03.06.1979
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11623 | Страна: 10

Програма:
Арии од оперите „Свадбата на Фигаро“ и „Волшебната флејта“ од Моцарт, „Риголето“ од Верди, „Кармен“ од Бизе, „Боеми“ од Пучини, „Самсон и Далила“ од Сен-Санс, „Евгениј Онегин“ од Чајковски, „Фауст“ од Гуно и др.
Учесници:
Ана Халамјан - сопран, Бугарија; Мира Тасевска - сопран; Ахрон Аимахјан - тенор, Бугарија; Фазлија Угљеша - сопран, БиХ; Марија Класиќ - сопран, Хрватска; Телеаба Луминита - сопран, Романија; Славољуб Коциќ - тенор и др.

Клучни зборови:
1979 Ана Халамјан Ахрон Аимахјан Бизе Боеми Верди Волшебната флејта Гуно Евгениј Онегин Кармен Мајски оперски вечери Марија Класиќ Меѓународна средба на младите оперски надежи Томче Грнчаровски Милан Фирфов Мира Тасевска Моцарт Пучини Риголето Самсон и Далила Свадбата на Фигаро Сен-Санс Славољуб Коциќ Телеаба Луминита Фазлија Угљеша Фауст Чајковски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат