Наслов:

ВОЛШЕБНА ВОКАЛНА МОЌ


Издадено на: 01.06.1979
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11621 | Страна: 9

Програма:
Опера „Боеми“ од Џакомо Пучини
Учесници:
солисти од Букурешт: Емил Герман, Емил Пенгиреац, Жоржета Попа-Болан, Дан Занчу, Елена Григореску, Луцијан Маринеску; диригент: Корнелиу Калистру

Клучни зборови:
1979 Боеми Дан Занчу Елена Григореску Емил Герман Емил Пенгиреац Жоржета Попа-Болан Корнелиу Калистру Луцијан Маринеску Мајски оперски вечери Милан Фирфов Џакомо Пучини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат