Наслов:

СЕПАК: НЕЗАБОРАВНО!


Издадено на: 01.06.1979
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4951 | Страна: 12

Програма:
Опера „Боеми“ од Џакомо Пучини
Учесници:
солисти од операта од Букурешт: Емил Пенгираец, Емил Герман, Жоржета Попа, Елена Григореску; диригент: Корнелиу Калистру

Клучни зборови:
1979 Боеми Владо Чучков Елена Григореску Емил Герман Емил Пенгираец Жоржета Попа Корнелиу Калистру Мајски оперски вечери Џакомо Пучини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат