Наслов:

УШТЕ ЕДНА ПРИЈАТНА ВЕЧЕР


Издадено на: 29.05.1979
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11618 | Страна: 9

Програма:
Опера „Мадам Батерфлај“ од Џакомо Пучини
Учесници:
солисти од Анкарската опера: Мисиде Озѓуч, Сејит Ахмет Јилдиз, Осман Џокоглу, Ѓулшен Каџај, Шинаси Озел; диригент: Миодраг Јоноски

Клучни зборови:
1979 Ѓулшен Каџај Јане Коџабашија Мадам Батерфлај Миодраг Јоноски Мисиде Озѓуч Осман Ѓокоглу Сејит Ахмет Јилдиз Џакомо Пучини Шинаси Озел

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат