Наслов:

БУРНИ АПЛАУЗИ ЗА ГОСТИНКИТЕ ОД БЕЛГРАД


Издадено на: 23.05.1979
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11612 | Страна: 10

Програма:
Опера „Норма“ од Винченцо Белини
Учесници:
солисти од Белградската опера: Радмила Бакочевиќ, Дубравка Зубовиќ, Звонимир Крнетиќ, Александар Ѓокиќ; диригент: Душан Миладиновиќ

Клучни зборови:
1979 Александар Ѓокиќ Винченцо Белини Дубравка Зубовиќ Душан Миладиновиќ Звонимир Крнетиќ Јане Коџабашија Мајски оперски вечери Норма Радмила Бакочевиќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат