Наслов:

ВО ЗНАКОТ НА ЕНИГАРЕСКУ


Издадено на: 19.05.1979
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11608 | Страна: 6

Програма:
Опера „Тоска“ од Џакомо Пучини
Учесници:
солисти од Новосадската опера: Марија Алпар-Тунтев, Шиме Мардешиќ, Октав Енигареску; диригент: Имре Топлак

Клучни зборови:
1979 Имре Топлак Јане Коџабашија Мајски оперски вечери Марија Алпар-Тунтев Октав Енигареску Тоска Џакомо Пучини Шиме Мардешиќ

Оригинален извадок: