Наслов:

РЕДОВЕН ИСПОЛНУВАЧКИ ОДНОС


Објавено на: 18.05.1979
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4939 | Страна: 13

Програма:
Опера „Трубадур“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти од Сараевската опера: Маргит Томиќ, Борислав Александров, Иван Христов, Радмила Тодоровска; диригент: Мирослав Хомен; останати солисти: Славка Михајлова

Клучни зборови:
Иван Христов Џузепе Верди Трубадур Мајски оперски вечери Мирослав Хомен Борислав Александров Радмила Тодоровска Славка Михајлова 1979 Маргит Томиќ Владо Чучков

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат