Наслов:

ПРИЈАТНИ СРЕДБИ ВО САЛОНОТ 19,19


Издадено на: 18.05.1979
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11607 | Страна: 8

Програма:
Стари италијански песни и арии, арии од Хендл и Бах, арија на Волфрам од операта „Танхојзер“ од Вагнер, Циклус за глас, пијано и виолончело од Брамс, Циклус „Работата на сликарот“ од Пуланк, Циклус „Љубовни“ од Бужаровски и Хуморески за глас од Бабиќ. Адаџо и Алегро оп. 70 од Шуман, Соната оп. 119 во C-dur од Прокофјев и Соната во A-dur од Франк.
Учесници:
Милан Фирфов - баритон; Димитрије Бужаровски - пијано; Душка Тасеска - виолончело Цирил Шкерјанц - виолончело, Словенија; Аци Бертонцељ - пијано, Словенија

Клучни зборови:
1979 Адаџо и Алегро оп. 70 Аци Бертонцељ Бабиќ Бах Брамс Бужаровски Вагнер Димитрије Бужаровски Душка Тасеска Јане Коџабашија Љубовни Милан Фирфов пијано и виолончело Прокофјев Пуланк Работата на сликарот Соната во А дур Соната оп. 119 во C-dur Стари италијански песни и арии Танхојзер Франк Хендл Хуморески за глас Циклус за глас Цирил Шкерјанц Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат