Наслов:

СЕПАК АПЛАУЗИ


Објавено на: 16.05.1979
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4937 | Страна: 14

Програма:
Опера „Кармен“ од Жорж Бизе
Учесници:
солисти од операта во Лоѓ: Алиција Павлак, Делфина Амброжак, Хенрик Клосињски, Јежи Јадчак; диригент: Тадеуш Козловски, Полска; останати солисти: Јордан Тодоровски

Клучни зборови:
Кармен Хенрик Клосињски 1979 Алиција Павлак Јежи Јадчак Делфина Амброжак Тадеуш Козловски Владо Чучков Јордан Тодоровски Жорж Бизе

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат