Наслов:

ПОТВРДЕНО РЕНОМЕ


Издадено на: 15.05.1979
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4936 | Страна: 14

Програма:
Опера „Травијата“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти од Софиската опера: Благовеста Карнобатлова, Никола Василев, Калуди Калудов; диригент: Недјалко Недјалков, Бугарија; останати солисти: Гога Трајанов

Клучни зборови:
1979 Благовеста Карнобатлова Владо Чучков Гога Трајанов Калуди Калудов Мајски оперски вечери Недјалко Недјалков Никола Василев Травијата Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат