Наслов:

ПОЧЕТОК ШТО ВЕТУВА


Објавено на: 15.05.1979
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11604 | Страна: 9

Програма:
Опера „Травијата“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти од Софиската опера: Благовеста Карнобатлова-Добрева, Калуди Калудов, Никола Василев; диригент: Недјалко Недјалков

Клучни зборови:
Калуди Калудов Јане Коџабашија 1979 Благовеста Карнобатлова-Добрева Недјалко Недјалков Травијата Џузепе Верди Мајски оперски вечери Никола Василев

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат