Наслов:

АПЛАУЗИ ЗА „КАРМЕН“ И МИКАЕЛА


Издадено на: 15.05.1979
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11604 | Страна: 9

Програма:
Опера „Кармен“ од Жорж Бизе
Учесници:
солисти од операта во Лоѓ: Алиција Павлак, Хенрик Клосињски, Јежи Јадчак, Делфина Амброжак; диригент: Тадеуш Козловски

Клучни зборови:
1979 Алиција Павлак Делфина Амброжак Жорж Бизе Јане Коџабашија Јежи Јадчак Кармен Мајски оперски вечери Тадеуш Козловски Хенрик Клосињски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат