Наслов:

КАРАЉОВ СО МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Издадено на: 24.03.1979
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4894 | Страна: 10

Програма:
Предигра кон операта „Волшебната флејта“, Концерт за пијано и оркестар КВ 491 и Симфонија во g-moll од Волфганг Амадеус Моцарт.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Евгениј Корољов - пијано, СССР

Клучни зборови:
1979 Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Евгениј Корољов Концерт за пијано и оркестар КВ 491 Македонска филхармонија Перо Петровски Предигра кон операта Волшебната флејта Симфонија во g-moll

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат