Наслов:

АМБИЦИОЗНА ПРОГРАМА


Издадено на: 23.03.1979
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4893 | Страна: 12

Програма:
Соната во b-moll од Фредерик Шопен и „Слики од изложбата“ од Модест Мусоргски.
Учесници:
Евушка Трпкова-Елезовиќ - пијано

Клучни зборови:
„Слики од изложбата“ 1979 Владо Чучков Евушка Трпкова-Елезовиќ Модест Мусоргски Соната во b-moll Фредерик Шопен

Оригинален извадок: