Наслов:

ПЕСНИ СО УБАВИНА


Издадено на: 21.11.1978
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11435 | Страна: 9

Програма:
„Зарем во полето тревка бев“ од Чајковски, Сонатина од Благој Цанев и дела од Скаловски, Прокопиев, Авртамовски и Зографски.
Учесници:
Емилија Аврамовска - сопран; Јасминка Чакар - пијано

Клучни зборови:
1978 Авртамовски Благој Цанев Емилија Аврамовска Зарем во полето тревка бев Зографски Јане Коџабашија Јасминка Чакар Прокопиев Скаловски Сонатина Чајковски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат