Наслов:

ОСВЕДОЧЕНА КРЕАТИВНОСТ


Издадено на: 07.11.1978
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11421 | Страна: 10

Програма:
Дела од Телеман, Бетовен (Трио оп. 87), Штамиц, Трудиќ и Боца.
Учесници:
Македонско дувачко трио: Борис Танасков - кларинет, Љубе Митановски - обоа и Миле Кочев - фагот.

Клучни зборови:
1978 Бетовен Борис Танасков Боца Јане Коџабашија Љубе Митановски Македонско дувачко трио Миле Кочев Телеман Трио оп. 87 Трудиќ Штамиц

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат