Наслов:

РАСКОШНА ИГРА НА МЕХМЕД БАЛКАН


Издадено на: 04.11.1978
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Вечер
Број: 4777 | Страна: 11

Програма:
Балет „Жизел“ од Адолф Адам
Учесници:
солисти од Турција: Ајфер Шардаг, Мехмед Балкан; диригент: Томислав Шопов; останати солисти: Снежана Спасовска

Клучни зборови:
1978 Адолф Адам Ајфер Шардаг Жизел Јелица Тодорчевска Мехмед Балкан Снежана Спасовска Томислав Шопов

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат