Наслов:

ИЗВЕДУВАЧКО ТЕЛО СО ВОНРЕДНИ КАВЛИТЕТИ


Издадено на: 04.08.1978
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11326 | Страна: 9

Програма:
„Фестино“ од Адријано Банкиери, „Свршувачка“ од Властимир Николовски, „Балтепе“ од Тодор Скаловски.
Учесници:
Хор на РТС; диригент: Драган Шуплевски

Клучни зборови:
1978 Адријано Банкиери Балтепе Властимир Николовски Драган Шуплевски Милан Фирфов Охридско лето Свршувачка Тодор Скаловски Фестино Хор на РТС

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат