Наслов:

ПЕДАНТНО И ДОЖИВЕАНО. КОН КОНЦЕРТОТ НА СЛОВАЧКИТЕ МАДРИГАЛИСТИ ПОД ДИРИГЕНСКО ВОДСТВО НА ЛАДИСЛАВ ХОЛАСЕК


Издадено на: 28.07.1978
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11319 | Страна: 9

Програма:
Дела од Балтазаре Доноти, Монтеверди, Ласо, Галус, Барток, Пуланк, Дебиси, Зељенка, Земановски, Пул, Мокрањац и др.
Учесници:
Камерен хор „Словачки мадригалисти“, Словачка; диригент: Ладислав Холасек

Клучни зборови:
1978 Балтазаре Доноти Барток Галус Дебиси Зељенка Земановски Ладислав Холасек Ласо Милан Фирфов Мокрањац Монтеверди Охридско лето Пул Пуланк Словачки мадригалисти

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат