Наслов:

ВИСОКО НИВО НА КАМЕРНО МУЗИЦИРАЊЕ


Издадено на: 20.07.1978
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11311 | Страна: 8

Програма:
Партита во c-moll BWV 997 и Соната во g-moll BWV 1020од Јохан Себастијан Бах, Соната во C-dur и Соната во F-dur оп. 1 бр. 11 од Георг Фридрих Хендл, Соната во g-moll од Антонио Вивалди и Соната во D-dur од Јохан Кристијан Бах.
Учесници:
Паул Мајцен - флејта, Германија; Хедвик Билграм - чембало, Германија

Клучни зборови:
1978 Антонио Вивалди Георг Фридрих Хендл Јане Коџабашија Јохан Кристијан Бах Јохан Себастијан Бах Охридско лето Партита во c-moll BWV 997 Паул Мајцен Соната во C-dur Соната во D-dur Соната во F-dur оп. 1 бр. 11 Соната во g-moll Соната во g-moll BWV 1020 Хедвик Билграм

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат