Наслов:

УБАВ ПОЧЕТОК


Издадено на: 19.07.1978
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11310 | Страна: 10

Програма:
Концерт за виолина и оркестар во D-dur КВ 218 од Волфганг Амадеус Моцарт, Адаџо и тема со варијации за обоа и оркестар оп. 102 од Јохан Непомук Хумл, Симфониета во Ес од Томислав Зографски и Симфонија бр. 5 во B-dur од Франц Шуберт.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Игор Озим - виолина, Словенија; Бранко Михановиќ - обоа, Хрватска

Клучни зборови:
1978 Адаџо и тема со варијации за обоа и оркестар оп. 102 Бранко Михановиќ Волфганг Амадеус Моцарт Игор Озим Јане Коџабашија Јохан Непомук Хумл Концерт за виолина и оркестар во D-dur КВ 218 Македонска филхармонија Охридско лето Симфониета во Ес Симфонија бр. 5 во B-dur Томислав Зографски Фимчо Муратовски Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат