Наслов:

РАЗЛИЧНИ ДОСТРЕЛИ


Издадено на: 17.06.1978
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Вечер
Број: 4648 | Страна: 15

Програма:
Балет „Валпургиска ноќ“ од Шарл Гуно
Учесници:
солисти: Зоица Пуровска, Јагода Сланева, Екрем Хусеин, Тони Баталаков, Марин Црвенов, Борис Караев, Баталакова, Бајрами, Илиева, Цветкова, Савиќ-Хусеин, Спасовска; диригент: Александар Лековски

Клучни зборови:
1978 Александар Лековски Бајрами Баталакова Борис Караев Валпургиска ноќ Екрем Хусеин Зоица Пуровска Илиева Јагода Сланева Јелица Тодорчевска Мајски оперски вечери Марин Црвенов Савиќ-Хусеин Спасовска Тони Баталаков Цветкова Шарл Гуно

Оригинален извадок: